Wednesday, April 21, 2010

...Kini Tinggal Kenangan...

Saleem – Tinggal Kenangan

Pernah ada rasa cinta antara kita
Kini tinggal kenangan
Ingin ku lupakan semua tentang dirimu
Namun tak lagi kan seperti dirimu
Oh bintangku

Chorus
Jauh kau pergi meninggalkan diriku
Di sini aku merindukan dirimu
Kini ku coba mencari penggantimu
Namun tak lagi kan seperti dirimu
Oh kekasih

Pernah ada rasa cinta antara kita
Kini tinggal kenangan
Ingin ku lupakan semua tentang dirimu
Namun tak lagi kan seperti dirimu
Oh bintangku


Salam semua… dalam kesebukkan seharian bekerja arinie aku luangkan sikit masa nak update blog nieh… pasai pa aku post lirik tuh sebagai pembukaan??? Ermm… lagu ini dedicated by someone to me… especially for me… aku nieh tak update sgt dgn lagu2 nieh..main redah dgr apa yg ada kat radio jer… so bila dgr lagu nieh… best plak… hurmph… thanks to her for dedicate this lovely song… actually we have been together b4… that time aku maseh di ITM arau… tak brapa suka plak nak panggei UiTM coz time aku depa dok upgrading dari ITM ke UiTM..so kami lebih suka panggei ITM… ITM Di Hatiku…. Hehehe…

Ok.. back to the topic... ermm… si Dia bertemu dgn aku semula dalam FB (Facebook) agak terkejut selepas 10tahun terpisah kami bertemu kembali.. itu la.. dunia nieh kecik ajer..tak kemana-mana pong.. Cuma aku maseh dalam keadaaan terkejut sehingga la sekarang nieh (time aku update blog nieh pon…) aku tak sangka… tapi syukur Alhamdulillah… kami dah ada keluarga masing-masing… so skgnie just be a friend..hopefully will become Bestfriend someday!!… bukan apa.. sometimes terkenang kenangan lelama..cepat-cepat aku fikirkan anak2 dan isteri…. So macam tuh gak ler aku harap dia pun… Cuma skgnieh masing-masing kena control emosi.. faham betoi-betoi kedudukan masing-masing… perkara yg dah lepas tuh lepas la… jodoh tak kesampaian.. just TINGGAL KENANGAN ajer… nak buat camna.. tapi… boleh ker????

Kepada Puan yg juga cikgu di sebuah sekolah di Utara tanah air… anggap la itu semua mimpi-mimpi indah kita bersama… kita tidak ditakdirkan bersama… jangan la bersedih-sedih lagi.. kehidupan keluarga kita sudah melangkah jauh… apa yg TINGGAL KENANGAN tuh biarlah menjadi memori abadi…. Kehidupan keluarga kita paling penting pada waktu ini… besarkan anak-anak sebaik mungkin… berikan sepenuh kasih sayang pada pasangan masing-masing.. ..

Dikesempatan ini.. aku nak mintak maaf secara terbuka di alam maya ini disebabkan aku yg meninggalkan diri dia sewaktu ketika dahulu…mungkin kehadiran aku dalam dirinya hanya seperti Pelangi petang…. Mewarnai hidupnya hanya seketika…kemudian aku pergi menghilangkan diri…tanpa muncul kembali… ternyata selama peninggalan aku dirinya amat-amat terseksa… hasil dari luahan perasaan masing-masing kami tidak dapat menahan limpahan air di kelopak mata ini… Maafkan Daku Sayang…. Tapi ingatlah bahawa itu semua TINGGAL KENANGAN….

Cheer up… chill… lets enjoy our life… until the end….

Kepada pasangan masing-masing (my lovely wife and her hubby) please read this with open mind.. anggap la ini hanya luahan dari hati ke hati bekas kekasih.. saya mohon ampun dan maaf…. Apa yg penting semua itu dah TINGGAL KENANGAN ….


***klik pada gambar untuk gambar besar.