Friday, December 11, 2009

aPabila aku kembali memblogkan diri... ;p

Salam… sudah sekian lama aku tak sempat nak menghapdate blog ini…hampir menjadik gajah putih sudah.. hurmphh… dah lama… iya… dah lama!!! Dah lama aku tak berpeluang untuk mencoretkan sesuatu disini…(amboih… intro cam hampeh!)

Sebenarnya… bukan apa..disebabkan work load yg agak membebankan ditambah pula dgn kesibukkan di Facebook… kehkehkeh… tapi malam nieh tiba-tiba terasa macam nak update plak blog nieh… sorry ya sayang.. dah lama abg tinggal…

Adakah ini posting terakhir untuk tahun ini??? Baguih sungguh… awai tahun sekali… di penhujung sekali… kehkehkeh… hurmph.. byk gak kenangan tahun ini yg tak dapat aku citerkan kat sini… tapi aku taktau nak citer macam mana la… nak mula citer..tapi semua idea dtg serentak.. buleh jammed woo kepala otak aku nieh… hurmph… citer yg agak beshhh dulu la…

Wayang… dah lama aku tak menjejakkan kaki ke panggung wayang nieh actually.. sejak kelahiran Hariz… last aku masuk pong time citer night at museum… yg satu punya tau..dah brapa lama tuh.. so.. tahun nie sempat la mencurik masa yg terluang aku pi layan 2012 dgn The Twilight Saga New Moon… 2012 aku layan dgn opismate… Twilight tuh aku layan dgn mem midnight…

Sikit la komen aku yg bukan kaki wayang pong pasai kedua-dua citer tuh… 2012 tuh kire ok la… bab citer kalo nak pikirkan dgn logic akal… agak buleh dipikirkan…tapi jalan citer cam kelam kabut sket… semua dia citer sampai tak sempat nak piker apa la pengarah nieh nak cuba citer nieh.. tapi aku salute la dgn dia punya special effect..(tapi still tak bleh lawan transformers la…hekhekhek…)

Okeh… itu pasai 2012.. masuk citer twilight plak… citer nieh.. aku pi layan sebab dah tgk twilight yg 1st punya.. so.. yg dua nieh agak boring…slow sket citer dia… pehtu Edward plak tak byk sgt dia punya babak… dan kire Bella lebih menderita la dalam sequel kali ini…disebabkan mem dah nak tgk sgt2… aku layan la sampai abeh citer tuh… gedebuk gedebak sampai umah pukul 4pagi gak…

Pukul 4 pagi??? Haha!!! Dah lama aku tak bersama-sama dgn mem sehingga pagi-pagi buta… terasa cam bercinta balik time tuh… dan yg paling best… aku panggil dia dgn nama dia.. dan bahasakan diri aku dgn nama aku sendirik… (mmg terasa cam bercinta dulu-dulu…perghhh…) macam nieh ker perasaan bercinta selepas berkahwin??? Iyer la.. kalo difikirkan… bile parent yg kenalkan satu-satu pasangan tu.. masa bila derang nak bercinta??? Pelikkan gak kan… tapi itula... berchenta slepas kawen cam besh gak ler..dah takde haram lagik dah semua dah halall…(korang jgn pikir lain plak yer!!!) hahaha…

***sat.. berhenti baca dulu apa yg aku merepek nieh…

Bersambung.. arinie buat kali ke 3 dalam hidop aku merasa pindah opis… bkn tukar keje… pindah opis la.. angkut mengangkut barang… letih ada gak arinie… tapi cam berbaloi gak ler… berbaloi sebab… sat..citer yg letih dulu.. iyer la… letih sebab angkat-angkat barang tuh.. mana tak letih.. pas abeh packing.. dah angkut.. nak kemas balik plak bila dah sampai opis baru… ok… masuk balik yg bab berbaloi tuh.. agak berbaloi sebab kire macam dari opis setinggan… pindah masuk opis bungalow la… pehtu penat-penat berpindah.. aku pi layan karok plak 2 jam… huhu!!! Amat-amat la besh… besh sebab buleh menjerit…. Kahkahkah…

Tapi aku ada sikit risau la dgn opis baru nieh.. bkn apa… opis dah besar giler… gempak sgt-sgt.. apa yg aku risau… bulehka kami..takyah kami la… aku sendiri pong tak sure.. boleh ka nak jaga imej opis dgn imej jabatan dengan imej kami sekarang nieh? Iyer la… kalu kita dtg opis yg gempak.. dah tentu kita akan assume kesemua staff dalam opis tuh gile punya gempak… tapi apa yg aku Nampak dalam opis aku nieh… hurmphh… xtau la nak cakap camna.. aku sendiri pong… kekadang tak boleh nak layan semua org dengan penuh passion… mana taknya.. kekadang yg dtg tuh memahami kita balik tuh kire ok la… yg aku menyampah..bila dtg… kita cuba faham dia… tapi dia dok buat berlagak… ego tuh yang aku paling tak tahan tuh.. kekadang terasa macam nak lempang-lempang ajer… huh!!!

Uik… dah jadik karangan plak mlm nieh… baek aku stop kat sini dulu la… nak pi tgk mifzal dgn hariz tido kejap.. tak sempat nak luangkan masa dgn depa pong arinieh… hurmphh… nite…

Friday, January 2, 2009

Tempat Kerja Cenggini la yang diidam-idamkan!!!



Google, yang di'nobatkan sebagai tempat bekerja yang paling selesa & terbaik ini terbukti menjaga kebajikan pekerjanya ke tahap paling optimum.

Semua ini di'lakukan demi memastikan kualiti kerja & produk Google sentiasa yang terbaik..

Kapsul Penghilang Tekanan (Stress) yang kedap bunyi & cahaya -



Perjalanan dari tingkat ke tingkat bawah lebih cepat & menyeronokkan. Ada juga yang berbentuk terus seperti di Balai Bomba.



Pekerja Google bebas memilih makanan kegemaran mereka dari barisan makanan & minuman istimewa yang dihidangkan setiap hari.



Setiap pekerja mempunyai sekurang-kurangnya 2 set LCD besar untuk mereka bekerja. Mereka boleh minta lebih jika mereka mahu.



Papan putih (whiteboard) ada hampir di'mana-mana. Idea & inovasi timbul tidak mengira tempat, kata salah seorang pegawai pengurusan Google.



Meja pool, permainan video dan sebagainya juga berada di'pelbagai kawasan. Senang untuk pekerja berlibur.



Privasi — Google menyediakan 'gondola khas' untuk setiap pekerja berkomunikasi dalam suasana penuh privasi.



Ruang minuman untuk pekerja berehat sementara komputer atau kerusi mereka yang rosak di'perbaiki. Cool ehhh?



Tukang urut professional tersedia jika sesiapa memerlukan.. Bersama ruang urutan yang eksklusif.




Ruang rehat dengan kerusi urut sambil pekerja menikmati pemandangan akuarium yang mendamaikan. Fuh!!!!




Bilik bacaan yang sangat kondusif untuk pembacaan. Ratusan buku tersedia termasuklah yang berkaitan pengaturcaraan.



p/s: kalau camni la gayanya opis aku.. mau tak reti balik umah dah nieh... tak pun sebulan sekali balik umah... selesanya... bila agaknya sesebuah company dekat Malaysia nie mampu buat macam Google nie ya???