Friday, April 27, 2007

Penantian di Bulan April

Salam...

Huhuhu...daripada aku buat keje opis yang tak best nie... baik aku curik masa tulis blog nie kejap...

So.. apa citer yang best arinie? ermm... takde laa best sgt.. biasak-biasak jer.. hari nie laa mula penantian untuk sampai pukul 7pm... gilos aper... tu laa.. kasi cuti pun cam tak ikhlas ajer... siap kena replace gak... ari nie kena keje sampai kul7... apa punya company entah... erm.. lupakan bab kerja ler... kalau pikir..lelama boleh sakit otak...

Ermm.. Dalam minggu nie la(aku tak ingat ari apa..) aku dengan Zue pegi la ushar-ushar lampu dekat satu kedai lampu nie.. erm ada laa dalam sejam gak aku dok dekat kedai tuh... rasanya awek yang layan kitaorang tuh dah tentu bosan punya... banyak bertanya jer... last-last seperti yang dia agak ler... mesti tak beli punya...huhuhu.. bukan apa.. just pergi survey jer dulu... nak beli awal-awal nie nak letak dekat mana... umah pun blom siap... beli letak dekat umah pun buat kasi mifzal main ajer...silap-silap pecah abis.. cuci mata jer dulu...

Aku rasa nie ler last untuk bulan April nie kot.. pasnie nak masuk kerja balik dah bulan 5.. ermm... teringat pulak dekat jan nie... jan... awat yang last paper waktu malam... kalau abis siang kan boleh gie jenjalan mana-mana... ermm.. pas jan abis paper jan terus balik terengganu yerkk? ermm... tak beshh arr gitu... labour day nie jan tak nak pegi klang ker? singgah dekat pondok buruk bancik tuh... sebelum jan balik terengganu... ermm.. kalau jan balik terengganu... jan akan aktif online cam dedulu tak? ermm... mesti rindu gak nie...pas jan balik terengganu nie.. bila jan nak datang klang balik yer?? mesti dah tak nak datang kan... ermmm.. takper laa.. tak mau fikir pasal tuh la.. kang aku sedih... jan.. goodluck for your future ya!!!

ermm.. tiba-tiba hati terasa sedih pulak.. tak apa la.. tingatkan jan a.k.a guydacosta... to be continue....

Wednesday, April 25, 2007

Hari Ini Dalam Sejarah.... Ada yang Best..... Ada GAK yang Tak Best!!!!

Salamzz...

Aku citer yang tak best dulu la yer....huhuhu...layan...

Semakin ari cam semakin tension jer keje dekat company ni... tak sampai setahun dah dua kali waktu bekerja berubah... tensen aku camnie... sengal betul... mana tak nya... cuba fikir tgk... nie waktu kerja baru laa... Monday,Wednesday, Friday - 9.00am to 5.00pm ( as usual laa..tak berubah...) Tuesday and Thursday - 9.00 am to 7.00pm (tambah lagi 2jam...) pastu Saturday...( 1st to 3rd week - off day!) yg nie best laa... yang tak bestnya... Last week of the month (saturday and sunday... kena kerja 9.00am to 3.00pm) sial....ahad pun nak suruh kerja gak!!!! kalau sabtu ajer tak per laa....

Sesapa nak pakai macai macam aku nie... tolong laa amik aku kerja dgn korang... jadi opis boy pun boleh laa... janji aku takyah kerja ari sabtu dan ahad... woii boss.. org lain ada family gak!!! sengal punya boss... dapat boss cam kera luku... apsal HQ jer korang buat camnie... suruh laaa branch sama... nie branch keje 5ari seminggu... pukul 9.00pm sampai kul 6.00pm.. adil kah tuan-tuan dan puan-puan???... berdirinya saya disini untuk menegakkan keadilan bagi pihak rakan-rakan lain... marilah kita tubuhkan Union... baru laa kita tidak di pijak sebegini rupa... huhuhu~~~ cam kasi ceramah la pulok...

hari ini semua staff dekat opis aku nie muka mendung jaa... termasuk laa aku sendiri... korang mesti nak tau naper kena keja sabtu dgn ahad tuh kan? diaorg nak setiap bulan clear... takde backlog... alah...cam buleh... lantak ler boss... dah ader union haram dalam opis nie rasanya... cam nak boikot jer ari ahad tuh... "senang citer...ahad kita datang diaorang tak datang...kita semua cabut laa..." itu la antara suara-suara yang tak puas ati dalam opis nie...

cukup laa citer bab opis...tak best pun...

Sekarang nie yang Best plak...tapi best ker?

Erm... semalam dah aku janji nak citer pasal Diana tuh kan... nama penuh... Nurdiana Binti Jamil...berasal..ala.. kasi nama penuh udah ler.. kang tak pasai-pasai tunang dia datang cari aku.... Diana nie antara member-member aku yang best ler... actually aku kenal dia pun takde laa lama sangat...singkat jer... tapi sebabkan dia nie satu kepala abis... jadi kekal ler perhubungan ini... aku kenal dia melalui Amril a.k.a Corpsie... amril nie memang bestfriend aku satu taman laa..dekat aloq setaq dulu.. taman muhibbah... belakang sekolah dato' syed omar.. ermm.. kalau korang tau tu bagus laa.. kalau tak tau tu..buat-buat jer cam tau yer...

Pastu bila abis PMR aku dengan Amril masuk ke Sekolah Teknik... aku SMTSP1 dan amril SMTSP2... dan si Diana nie pulak satu sekolah dengan amril nie... lagi satu..orang umah aku pun satu sekolah dengan diaorang nie...cuma orang umah aku kenal camtu-camtu jer dengan Diana nie..tak rapat sangat... ermm.. camna aku nak citer yer...cam ingat-ingat lupa plak..takyah citer laa..bukan apa... kang tersalah fakta... jadi auta pulak... yang penting.. aku kawan dengan Diana nie kira best laa... dia nie bukan cam perempuan lain...sikit-sikit nak majuk lerr... itu lerr... ini lerr... tapi bukan bermakna dia nie cam tomboy tuh... dia nie..camna aku nak citer yer.. alah.. tak yah citer... yang penting...sifat ayu dia tuh...nak kena GALI baru boleh dapat atau nampak...huhuhu..GALI tuh...cam dalam AF pulak yer..tak per...pinjam ayat Fauziah Datuk Ahmad Daud sat...

Aku rasa kalau tunang dia baca statement aku tuh pasal Diana sure setuju punya... sebab Diana nie memang camtuh... ermm.. perhubungan tu cam biasak ler..takkan aku nak citer dengan detail plak yer... banyak ler kenangan kami... ermm.. sampai seingat aku.. aku last tepon dia masa tu dia still study kat PUO... aku plak dekat UiTM arau masa tuh... aku masa tuh part 4 kot... pastu aku pun lost contact dengan dia... time aku nak kawen pulak.. aku ader ga tanya si amril nie... dia cakap dia takde contact si Diana nie... so.. aku pun tak dapat laa nak jemput dia.. aku mention dekat sini bukan apa... sebab semalam dalam tepon dia marah kat aku tak jemput dia makan kenduri aku... tapi takper... kenduri aku lagi sekali aku panggil yer... ader lagi 3kosong dekat belakang nie... huhuhu (ayang...abang tak bersalah tau... tangan nie jer yg taip statement tuh) huhuhu... ala..persetankannya..

Ermm.. hari nie aku takde partner nak lunch.. so aku nulih laa blog nie... daripada dok ngadap kejer jerr... aku rasa.. sampai sini jer laa aku nulis... nanti aku sambung sekali yer... janji esok aku cuti... dapat pulak cuti sempena pertabalan agong nie... mula-mula cakap tak cuti... apa raaa.. lantak ler...dah cakap cuti.. baik aku cuti..kang tak pasai-pasai kena kerja..

So.. apa plan untuk esok nie... ermm.. aku ingat lepas ajer hantar zue gie kerja.. aku nak gie cari DVD game ler.. dah lama tak layan ps2 aku tuh.. tersadai camtuh jer.. nak main dengan Mifzal.. dia blom pandai lagi... main tekan-tekan tuh boleh laa.. ermm.. diana.. aku nak kasi tau ler.. PS2 tuh adalah salah satu hantaran dari Zue dekat aku time kawen dulu..2004...hukhukhuk..caya? nanti tgk ler album kawen aku time ko datang umah aku....tapi...bila ko nak datang nie...windu laaaa...

oklah...cukupla tuh yer... aku nak gie solat zohor jap nie... lenkali pakcik sambung lain yer...

Tuesday, April 24, 2007

The Gurlz named "Diana"

Salam...

Hari ini dalam pukul 15:34minit 32 saat aku dapat sms yang dari no. yang aku tak kenali... berbunyi camnie... "Hai..i'm Diana.. i am now listening to "i don't want to miss a thing" by aerosmith. n its remain me 'bout u... do u still remember me?"

fuhh...berdegup kencang hati aku time tuh..pastu aku terpikir...sapa yang nak mainkan aku plak... memang sejak dua menjak nie aku ader gak tingat kan Diana nie...itu yang aku cuak gak tuh... dengan sepantas kilat aku pun dail la no. hp tuh...aisey..sekali no. hp dia nie pun cun laa... 3636 gak tuh... ermm takper.. aku pun dail...

"hello...assalamualaikum...bla..bla..." thanx god! itu laa insan yang dah lama aku rindui...aku memang dah lama cari dia nie... sesungguhnya persahabatan itu akan kekal selama-lamnya...nasib baik aku dah kawen diana...kalau tak aku kawen dgn ko ler...kuikuikui...lawak jer laa.... anyway..thanks sebab teringat gak dekat insan yang bernama Hazir nie... aku happy sangat-sangat arinie...

ermm..takper laa...aku nak sambung buat keje balik yer...
to be continue.....

p/s: nanti aku citer lain pasal Diana nie yer...tgh bz sket nie...

Inilah gambar Cik Diana...huhuhu...dah berpunya pon!



Thursday, April 19, 2007

Ya'tai......i Feel good...thankx God!!!

Salamz...

last two week aku badan aku meragam sikit..macam-macam yang kene repair gak nie... so far dah buat maintenance betoi-betoi kot...mudah-mudahan ler yer...adehh cam machine plak yer... tapi badan kita pun perlukan maentenance gak..betoi tak? asyik belasah jer... alhamdulillah hari nie aku dah pulih 99.99% kot.. semalam dah abis kena massage satu badan...ermm.. rasa lega yang teramat-amat sangat...pagi nie bangun tido dengan penuh ceria sekali...sampai zue pun tegur..."amboih..senang pulak abang bangun arinie!"

Sebut bab bangun nie..pepaham jer laa...aku nie pemalas sikit nak bangun pepagi...tambah-tambah kalau time-time hujan lebat...huhuhu besh..besh... bangun tgk jam...pastu tarik toto balik...sambung zZZzzZ...tengok jam jer...hehehe..tapi itu laa aku...yang susah payah dok kejutnyer mesti la isteri terchenta... sampai kekadang... dah bangun tuh... dalam keadaan duduk tuh boleh lagi dok sambung tido...kekeke... tapi klau tgk dia dah bersiap-siap pakai baju apa semua baru aku nak kelam kabut mandi apa semua..alah..nama pun lelaki...kejap jer bersiap... takyah nak pakai mcm-mcm sgt dekat muka...bersiap ala kadar jer...

Hari nie...sebut pasal hari nie...aku datang keje..on jer pc nie... dengan semangatnya aku dok buat keje yang telah lama tertunggak nie...kang kalau kantoi..mampus nak menjawab...berair telinga rasanya kalau kena taruk nie...begitu la nasib seorang machai terhormat... kalau kita buat keje elok..baik apa semua..jarang laa nak di puji..kalau ada buat silap sikit...ermm..abis.. macam itu laa kesalahan yang paling besar sekali dekat dunia nie...tapi terima ajer laa... dah nama pun nasib...machai....

Itu pagi tadi ler..biasak nyer camnie ler..lepas jer lunch aku dah malas nak buat kerje.. kalau ym tuh tak yah citer laa.. dah jadi cam pelengkap semasa nak buat keje nie..kuikuikui...lepas lunch.. aku baca sana...baca sini... fwd email..alah buat laa apa yang patut.. adeh.. nie dah lari tajuk nie... alah.. layan jer..

Takper laa.. sampai sini jer kot.. nie aku tulis pun sebab tengah dok tunggu turn nak pergi solat kat surau nie..huhuhu... sambung nanti pulak yer... surau dah panggil tuh... jangan sampai kubur yang panggil pulak udah ler yer...
adios...

Wednesday, April 18, 2007

Salam Pembukaan

Ermm... macam mana ari nie aku boleh gie create blog dekat sini pulak nie? tak cukup ker dengan blog aku dekat fs dan multiply tuh...huhuhu..tapi tak per..saje jer nak menyibuk jadi blogger dekat internet nie... alah..lagi pun bukan rajin pun nak menulis blog...

Tapi aku kena ingat gak nie...banyak gak keja dekat opis nie dok terbengkalai atas sebab-sebab yang telah di create oleh aku sendiri...kuikuikuikui apa-apa pun..boss nanti saya cover line copet-copet balik yer... jangan marah..

Ermm... nanti laa aku sambung balik menulis nie...sebut jer nama dia..sepantas kilat jer tepon aku nie berdering...to be continued yer....